Informatie over de beheerplug-in Kaspersky Endpoint Security voor Windows

De beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security voor Windows maakt interactie mogelijk tussen Kaspersky Endpoint Security en Kaspersky Security Center. Met de beheerplug-in kunt u Kaspersky Endpoint Security beheren met: beleid, taken en lokale programma-instellingen. Interactie met Kaspersky Security Center webconsole wordt verzorgd door de webplug-in.

De versie van de beheerplug-in verschilt mogelijk van de geïnstalleerde versie van Kaspersky Endpoint Security op de clientcomputer. Als de geïnstalleerde versie van de beheerplug-in minder functies heeft dan de geïnstalleerde versie van Kaspersky Endpoint Security, worden de instellingen van de ontbrekende functies niet beheerd door de beheerplug-in. Deze instellingen kunnen door de gebruiker worden gewijzigd in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security.

De webplug-in is niet standaard geïnstalleerd in de Webconsole van Kaspersky Security Center. In tegenstelling tot de Beheerplug-in voor de Beheerconsole van Kaspersky Security Center, die op het werkstation van de beheerder wordt geïnstalleerd, moet de webplug-in worden geïnstalleerd op een computer waarop de Webconsole van Kaspersky Security Center is geïnstalleerd. De functionaliteit van de webplug-in is beschikbaar voor alle beheerders die toegang hebben tot Webconsole in een browser. In de interface van webconsole kunt u de lijst met geïnstalleerde webplug-ins bekijken: Console settingsWeb plug-ins. Voor meer informatie over de compatibiliteit van de versies van de webplug-in en Webconsole raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

Webplug-in installeren

U kunt de webplug-in als volgt installeren:

Beheerplug-in updaten

Om de Beheerplug-in Kaspersky Endpoint Security voor Windows bij te werken, downloadt u de nieuwste versie van de plug-in (inbegrepen in de distributiekit ) en voert u de installatiewizard van de plug-in uit.

Als een nieuwe versie van de webplug-in beschikbaar is, toont Webconsole de melding Er zijn updates beschikbaar voor de gebruikte plug-ins. U kunt de versie van de webplug-in updaten via deze melding van Webconsole. U kunt ook handmatig zoeken naar nieuwe versies van de webplug-in in de interface van Webconsole (Console settingsWeb plug-ins). De vorige versie van de webplug-in wordt tijdens de update automatisch verwijderd.

Wanneer de webplug-in wordt geüpdatet, worden de bestaande items (bijvoorbeeld beleidsregels of taken) opgeslagen. De nieuwe instellingen van items die nieuwe functies van Kaspersky Endpoint Security implementeren, verschijnen in de bestaande onderdelen en hebben de standaardwaarden.

Zo kunt u de webplug-in updaten:

Als een item wordt geopend (zoals een beleid of een taak), controleert de webplug-in de informatie over de compatibiliteit ervan. Als de versie van de webplug-in gelijk is aan of nieuwer is dan de vermelde versie in de informatie over de compatibiliteit, kunt u de instellingen van dit item wijzigen. Anders kunt u de webplug-in niet gebruiken om de instellingen van het geselecteerde item te wijzigen. U wordt aanbevolen om de webplug-in te updaten.